Home

Ondernemersprijzen Dronten bekend

Ondernemersprijzen Dronten bekend 2 maart 2022.  Tijdens een drukbezochte en feestelijke bijeenkomst van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) heeft Kaasboerderij De Polderzoom uit Dronten de prijs TOP Onderneming van het Jaar in ontvangst genomen. Anemoon uit Dronten sleepte de prijs Detaillist van het Jaar in de wacht en Brouwerij Artemis nam de prijs Talent van het Jaar in ontvangst. De prijsuitreiking vond als vanouds plaats in de Meerpaal in Dronten.

Tafelgesprekken
De uitreiking van de prijzen werd dit jaar omlijst door een aantal tafelgesprekken, onder leiding van voorzitter Edwin Helmantel en verenigingsmanager Tineke Stuifzand. "Het was goed om iedereen weer live te zien in plaats van spreken tegen een camera zoals vorig jaar," vertelt Helmantel. Tafelgasten waren oud-winnaars, de burgemeester en natuurlijk de genomineerden. Ook het bestuur van OVDD schoof aan om te vertellen over wat ze doen en waarom ze zich inzetten voor ondernemend Dronten.

"Het zijn allemaal top-ondernemingen"
De jury sprak over alle genomineerden de waardering uit voor de wijze waarop de onderneming wordt gevoerd. "Om tot een keuze van de winnaars te komen viel niet mee," vertelt jurylid Jannie van den Berg. "Na zorgvuldig beraad, waarbij ook notaris Hille Nieuwdam aanwezig was, hebben we de keuzes kunnen maken," vult Rob Dolman (KeJe, en dit jaar juryvoorzitter) aan. Uiteindelijk waren alle negen genomineerden voor de jury top-ondernemingen.

Prijzen
De winnaars ontvingen een wisseltrofee en juryrapport van OVDD en van de Gemeente Dronten ontvingen zij uit handen van wethouder Irene Korting een cheque met bedragen van 1.000 en 500 Euro om te besteden aan een zelf te kiezen goed doel in de gemeente Dronten. Kaasboerderij De Polderzoom mag daarnaast de gemeente Dronten vertegenwoordigen bij de jaarlijkse uitreiking van de Flevopenningen op 10 juni in Almere.

Ontmoeting
Na het officiële en feestelijke deel in het theater van De Meerpaal was er tijd voor felicitaties, ontmoeting en bijpraten. Het was het eerste grote ondernemersevent van OVDD sinds het laatste Nieuwjaarsfeest in januari 2020.

Waardering
Door het jaarlijks toekennen van deze prijs wil OVDD haar bewondering en waardering tonen voor alle, zeer uiteenlopende bedrijven in de gemeente Dronten. Daarnaast wil zij met de verkiezing Onderneming van het Jaar het belang van goed ondernemerschap voor de economie en de werkgelegenheid in de gemeente Dronten onderstrepen.

OVDD behartigt de collectieve belangen van ondernemers in de gemeente Dronten met betrekking tot de ontwikkeling van overheidsbeleid op lokaal en regionaal niveau. Dit doet zij onder andere door het stimuleren van samenwerkingen tussen ondernemers en overheid, onderwijs en onderzoeksinstellingen, kennis te delen en een netwerkplatform te bieden. Met als doel een positief ondernemersklimaat te creëren in gemeente Dronten.


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Handel & Wandel is een uitgave van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD). Kijk voor meer informatie op www.ovdd.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat