Home

Ondermijningsavond voor ondernemers

Ondermijningsavond voor ondernemers 18 mei 2021.  Aantrekkelijke bedrijventerreinen en een goed vestigingsklimaat zijn belangrijk voor de gemeente Dronten. Daarom organiseren de Gemeente en Ondernemersvereniging De Driehoek op dinsdag 1 juni aanstaande een avond die in het teken staat van ondermijning. "Leegstand is een kans om mooie nieuwe bedrijven aan te trekken, maar kan ook een bedreiging zijn als criminelen hierdoor ongemerkt hun slag kunnen slaan", aldus de Gemeente.

De Gemeente: "De wereld van ripdeals, het witwassen van crimineel verkregen geld, afpersing, uitbuiting van illegale werknemers en brand- of explosiegevaarlijke hennepkwekerijen en xtc-labs, komen dan ineens heel dichtbij".

Gehouden controle
Onlangs nog voerden de gemeente Dronten samen met politie en de belastingdienst een grote controle uit bij een aantal bedrijven op bedrijventerreinen in Dronten. De gemeente Dronten wil samen met ondernemers en pandeigenaren de bedrijventerreinen aantrekkelijk en veilig houden. Daarom organiseren deze partijen een speciale online bijeenkomst, waarbij burgemeester Gebben vertelt over het doel van de integrale controles.

Het Regionale Informatie- en Expertise Centrum vertelt u over hoe u criminele activiteiten herkent. Daarna komen de politie en een ondernemer aan het woord over wat zij belangrijk vinden en hoe u melding kunt doen van ondermijning. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid vertelt als laatste hoe u criminele situaties kunt voorkomen. In dit laatste deel schuift ook OVDD-bestuurslid Harry de Jong aan. Hij is binnen OVDD deskundige en eerste aanspreekpunt voor ondernemers over dit onderwerp.

De avond is op 1 juni van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden kan via deze link.

Redactie BHZnet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Handel & Wandel is een uitgave van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD). Kijk voor meer informatie op www.ovdd.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat